Scuola di Psicoterapia Cognitiva (SPC)

SPC (Director Prof. Francesco Mancini), constituita in 2000, are sedii la Roma, Verona, Ancona, Grosseto, Napoli si Reggio Calabria. Scolile si cabinetele profesionale asociate reprezinta evolutia directa a Centrului de Psihoterapie Cognitiva creat in 1978 de  Giovanni Liotti, Vittorio Guidano, Mario Reda, Francesco Mancini, Georgeanna Gardner si Gabriele Chiari. Centrul avea si continua sa aiba trei functii principale: clinica, de formare si de cercetare.

Pentru a afla mai multe despre SPC va invitam sa vizitati site-ul www.apc.it

 

Asociaţia Româna de Terapie Comportamentala şi Cognitiva (ARTCC)

ARTCC (Presedinte Dr. Radu Teodorescu) a fost constituita in anul 2000 si este, din septembrie 2001, cu ocazia Congresului de la Istanbul, membrã cu drepturi depline a EABCT. Membrii asociatiei desfasoara o activitate de popularizare a terapiilor comportamental-cognitive, participând la congresele si conferintele nationale de psihoterapie, publicând articole si capitole în manuale de psihiatrie si sãnãtate mintalã.

 

Editura Academiei Române

Editura Academiei Române este o instituţie subordonată Academiei Române, cu personalitate juridică, ce funcţionează în baza Legii nr. 752/2001 şi a Statutului Academiei Române; este finanţată atât de la Bugetul de Stat, cât şi din venituri proprii sau din alte surse de finanţare. A fost înfiinţată în anul 1948, continuând şi dezvoltând, în cei 60 de ani de activitate, publicarea de cărţi şi reviste începută în anul 1868 de înaltul for ştiinţific şi cultural academic român.